Bizar: Pokémon Go passeert miljard downloads

Daar zijn ze dan!
Wat is deze game toch een weergaloos succes.

Een innovatief Pokémoon spelletje die de wereld in zijn greep heeft. Niantic kreeg het voor elkaar met Pokémon Go. De game verscheen in de zomer van 2016 voor iOS en Android. Dat jaar was ook meteen de start van een wereldwijde hype. Die zomer ging het overal maar om één ding: Pokémon Go.

Het spel heeft een lange houdbaarheidsdatum, want nog steeds is Pokémon Go een dingetje. Niantic voorzag het spel door de jaren heen van de nodige updates. Pokémon Go werd steeds leuker en uitgebreider waardoor fans bleven spelen. Deze zomer bestaat de game drie jaar en Niantic en The Pokémon Company hebben een mooie mijlpaal te vieren.

The Pokémon Company heeft namelijk bekendgemaakt dat Pokémon Go meer dan een miljard keer is gedownload. Dat gezegd hebbende. Herinstallaties zijn meegenomen in de cijfers, dus het gaat zeker niet om een miljard unieke mensen. Bovendien is niet bekendgemaakt hoeveel mensen nog actief Pokémon Go spelen. Dit zal ongetwijfeld nog steeds in de miljoenen zijn, maar exacte aantallen zijn niet bekend. Dit jaar verscheen er een game die sterk lijkt op Pokémon Go. Het gaat hier om Harry Potter: Wizards Unite. Voorlopig lijkt deze nieuwe game niet dezelfde hype te creëren wat wel gebeurde met Pokémon Go.

Lees ook: Zo kun je Team Rocket in Pokémon Go tegenkomen

[gv data=”_qkfFhSfL4g”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *