‘Bizar prijskaartje voor opvouwbare Samsung Galaxy F’


De smartphone opnieuw uitvinden, dat blijkt een prijzig proces.

De mobiele smartphone-industrie is de laatste maanden wakker geschud door de geruchten van de opvouwbare smartphone van Samsung. Tot vorige week was er vrijwel niets bekend over dit toestel, maar was het wel zo goed als zeker dat de Zuid-Koreanen binnenkort met ‘iets’ ten tonele zou verschijnen.

Afgelopen week was het dan eindelijk zover: op het Samsung Developer Conference was er heel even aandacht voor het opvouwbare prototype van Samsung. Kloppen de geruchten, dan heet het uiteindelijke product Galaxy F en komt er komend jaar een échte versie in de winkels te liggen. Dat innovatie wat mag kosten, zo wordt wel duidelijk uit de verwachte prijs.

Volgens The Korea Times is het absoluut geen zacht prijsje wat we moeten verwachten. De Samsung Galaxy F gaat naar verluidt, hou je vast, 2 miljoen won kosten. Dat is omgerekend meer dan 1560 euro, en dan blijft nog de vraag of er in ons geval niet een BTW-percentage overheen moet.

Voor 1560 euro kun je, even ter vergelijking, drie Samsung Galaxy S9’s halen, vier Playstation Pro’s met Red Dead Redemption 2 en één iPhone XS Max met 512GB geheugen.

4 reacties

 1. We gaan het wel zien … Er is concreet nog niks bekend dus waarom nu al druk maken over de prijs.
  En dan is de prijs nog niet eens zo bizar want dit is niet te vergelijken met alles wat we al kennen.
  Nu betalen mensen hetzelfde voor een Max met nauwelijks enige innovatie en vol beperkingen en daar hoor je niemand meer over.

  We gaan het zien.

  • @turbobrick: Niet iedereen wil innovatie. Sterker nog, het interesseert de meesten totaal niet. Die willen een gebruiksvriendelijke interface, een fraai design en prettige ergonomie.

   Samsungs zijn ongetwijfeld beter op alle vlakken. Linus was zeer te spreken over de Note9. Geweldig stukje techniek. Maar wel iets meer voor de tech-freak dan de gene die een fraai toestel wenst. Ook zo’n Note9 gaat naar de 1.200 euro toe volges mij. De Samsung ziet er minder mooi uit, voelt plastiekerig uit en heeft nogal kinderachtig (overdreven) kleuren gebruik in het scherm. Dat is niet wat iedereen wil ;-). Daarom hoor je er niemand over. Op de iPhone na is Apple nooit écht vernieuwend geweest. Het is vooral de verpakking en de beleving die veel beter is geweest dan bij anderen. In technisch opzicht is het vaak een kopie van het geen wat al bestond.

   Betreft de opvouwbare smartphone: ik kan niet zeggen dat ik er op zit te wachten. Dat is het een beetje met techniek tegenwoordig. De meest gekke dingen kunnen tegenwoordig. Sommige inventies zullen een stille dood sterven. Ik denk dat deze eronder gaat vallen.

   Maar ja, wie weet. Over 5 jaar zou ik nooit meer terug willen naar een niet opvouwbare telefoon…

 2. Is het niet zo dat dit soort devices op termijn de laptop gaan vervangen? Dus aansluiten op extern scherm en toetsenbord. Andere doelgroep, maar dat is denk ik waar dit soort devices voor bedoeld kunnen zijn op de langere termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *