Bizar: Productie Apple’s iPhone XR heeft hierdoor vertraging

Auteur: , 1 Reactie
De productie van de XR stagneert

Werkers worden uitgeknepen en dat is op de lange termijn nooit goed voor de productiviteit.

Jazeker, Apple zet keihard in op high-end telefoons die soms voor absurde prijzen over de toonbank gaan, maar tegelijkertijd wachten iets meer geldbewuste Apple-fans op de goedkopere iPhone XR. De productie van dat met LCD-scherm uitgeruste toestel gaat daarentegen erg moeizaam.

We meldden het voor de officiële onthulling van de toestellen al: de iPhone XR (toen nog iPhone Xc) zou bij launch beperkt beschikbaar zijn. Er zou tegen verschillende problemen omtrent het LCD-scherm aangelopen zijn. Ja, de productie gaat moeizaam, maar dat heeft weinig met het scherm te maken.

Het zou namelijk helemaal mis gaan bij de fabrikanten van de iPhones zelf, zo meldt Digitimes op basis van bronnen in China. Fabrikanten Foxconn en Pegatron zouden samen goed zijn voor 90% van de iPhone XR-productie en als het dan bij één van die twee bedrijven fout gaat, dan heb je stront aan de knikker.

Vooral Pegatron zou moeite hebben om de massale productie bij te houden en wel om twee redenen. Enerzijds zou het bedrijf te lang moeten wachten op externe leveringen. Apple gebruikt namelijk allemaal verschillende partijen om hun onderdelen te maken. Wanneer een externe fabrikant te lang doet over een levering, ligt de productie van de smartphones stil, ook al is het slechts één onderdeeltje dat mist.

De voornaamste reden is daarentegen ogenschijnlijk nog verbazingwekkender. De Chinese fabrieken die de smartphones maken hebben namelijk een tekort aan arbeiders. Ja, echt. Het land met een populatie van ongeveer 1.4 miljard inwoners (bijna 20% van de wereldbevolking) heeft niet genoeg arbeiders om in de fabrieken te laten werken.

Dat heeft waarschijnlijk alles te maken met de erbarmelijke omstandigheden waarin de arbeiders moeten werken. iPhone-fabrieken (waaronder bijvoorbeeld Pegatron) komen geregeld in het nieuws in China, maar ook in Europa. Zo onthulde de BBC hoe erg de omstandigheden in de fabrieken zijn. Door deze berichtgeving en aanhoudende zelfmoorden van werkers in die fabrieken blijven veel arbeiders niet onterecht weg van dergelijke bedrijven.

Al met al heeft Apple nog een kleine maand voordat de pre-orders van de iPhone XR starten. De goedkoopste nieuwe iPhone zal worden uitgerust met een 6,1-inch LCD-scherm, een degelijke chipset en bijna alle features die zijn grote broers ook hebben. Bijna alle…

Foto @Apple1 reactie

Just a little slave labour issue…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).