Bizar: ’s werelds eerste 360 graden video van Noord-Korea

Auteur: , Geen reacties
Noord Korea 360 graden camera

Komt jouw beeld van het dictatoriale land overeen met de werkelijkheid?

Noord-Korea behoort met stip tot een van de meest mysterieuze landen ter wereld. De dictatuur is na het overlijden van Kim Jong-il zeker niet met hem meegegaan in het graf, daar zorgt zijn zoon Kim Jong-un tegenwoordig wel voor. Dankzij de strikte handhaving weten wij buitenstaanders echter enorm weinig van dat gekke plekje dat dreigt met kernwapens op de VS.

Daar moest volgens de Singaporese fotograaf Aram Pan verandering in komen. Hij was dan ook zo blij als maar wat toen hij daadwerkelijk de mogelijkheid kreeg van Noord-Koreaanse officials om een 360-graden-video op te nemen in een vliegritje over de hoofdstad Pyongyang.

Mede door de eeuwig durende social media blackout van dictator Kim Jong-un is de importantie van deze video groter dan ooit. Het eindresultaat mag er echter wezen: volgens Pan mocht 90 procent van zijn opnames gebruikt worden, waardoor we Noord-Korea zien als nooit tevoren. Het land zelf ziet er kaal uit, reclameloos en je ziet nergens een grote groep mensen.

In een gesprek met NK News meldt Pan dat de permissie van Noord-Korea voor zijn kunststukje vooral komt door zijn attitude jegens de inwoners:

Perhaps it’s because I don’t see them as the terrifying people everyone thinks they are and I guess they feel that. I find that the friendlier I am, the more they naturally reveal themselves to me. There’s an old saying, “A gentle answer turns away wrath, but a harsh word stirs up anger.

Bekijk bovenstaande video en oordeel zelf: is dit hoe je het land had verwacht?Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).