Bizar: smartphone app meet aantal zaadcellen [video]

Smartphone app zaadcellen
Uiteraard alleen geschikt voor medische doeleinden.

Onze smartphones worden met de dag ook daadwerkelijk ‘slimmer’. Waar we in het begin van dit technologische tijdperk het nog moesten doen met vrij simpele applicaties, hebben we tegenwoordig de halve wereld in onze broekzak zitten. Ook de medische wereld staat niet stil op onze toestellen.

Dit is precies waar een groep onderzoekers van de Harvard Medical School mee aan de slag zijn gegaan. Zij hebben een app ontwikkeld die het aantal zaadcellen van een man kan tellen. Volgens hoofdverantwoordelijke Hadi Shafiee werkt de applicatie nauw samen met een apparaatje dat gekoppeld wordt aan je smartphone.

Het proces is vrij simpel: allereerst plaatst de gebruiker een kleine hoeveelheid sperma op een oplosbare microchip, waarna deze in het gekoppelde apparaat geschoven wordt. De meegeleverde applicatie analyseert hierna de aanwezige zaadcellen en volgt hun bewegingen.

Het product van de Harvard Medical School is uitermate geschikt om te kijken of de productie van zaadcellen nog in orde is bij iemand. Een laag aantal zaadcellen kan namelijk een indicatie van mannelijke onvruchtbaarheid zijn. Met een gemiddelde productiekost van 5 dollar verwacht Shafiee dat gebruikers niet meer dan 50 dollar kwijt zullen zijn, mocht het product ooit in de verkoop gaan.

[gv data=”6EhZtbjUAsc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *