Bizar: smartphone met negen(!) cameralenzen in de maak

Auteur: , Geen reacties
Light smartphone met negen cameralenzen

De heren bij Light zijn bijzonder ambitieus.

Enkele jaren geleden lanceerde Light haar L16 camera, een bijzonder apparaat met een multi-diafragma en maar liefst 16 lenzen. Tien of meer van deze lenzen schieten op hetzelfde moment een foto, maar dan op verschillende brandpunten. De camera’s combineren vervolgens die verschillende beelden in één gigantische foto van 52 megapixels.

Daar houdt het echter nog lang niet op voor de heren van Light. Volgens de Washington Post is er namelijk achter de schermen een smartphoneproject bezig in de ontwikkelkamers van het bedrijf. Dit toestel moet redelijk vergelijkbaar zijn met de Light L16 camera, maar dan met iets minder cameralenzen.

Light heeft diverse concepten en prototypes liggen die tussen de vijf en negen cameralenzen hebben. Volgens Light is de smartphone in staat om foto’s te schieten van 64 megapixels groot, kan het mooie foto’s schieten in situaties met weinig licht en is er een geavanceerd scherptediepte-effect aanwezig.

Het apparaat van Light zal naar verluidt later dit jaar aangekondigd worden. Misschien wel net zo interessant als de cameratechnologie is het uiteindelijk prijskaartje van het toestel. De L16 is met al zijn lenzen namelijk op te halen voor 1950 dollar, een prijskaartje waar menig consument gillend van wegrent wat betreft smartphones.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).