Bizar: Spotify verbergt muziek door weersomstandigheden

Spotify weertje
Wanneer de muziek het daglicht niet kan verdragen…

Spotify is een streamingdienst met een van de grootste muziekbibliotheken ter wereld. Niet gek dat je als relatief onbekende band al snel ondergesneeuwd raakt door de concurrentie. De band White Denim weet zich in samenwerking met het merk The North Face toch goed te onderscheiden van de rest.

Het nieuwe nummer ‘Seek No Shelter‘ van White Denim is namelijk een heel aparte Spotify-exclusive: het liedje is alleen te beluisteren wanneer het in je omgeving regent. De streamingdienst onderzoekt of je nat wordt aan de hand van geotagging. Dit verklaart ook meteen de samenwerking met The North Face: zij willen op deze manier hun nieuwste regenjack promoten.

Spotify gebruikt dezelfde technologie voor deze campagne als voor haar eigen Climatune-widget, waarmee liedjes voor jou geselecteerd worden op basis van het weer in je omgeving. Op dit moment is de aparte ‘campagne’ (vooralsnog) alleen bezig in delen van de Verenigde Staten. Het toont echter weer eens aan dat de gekste reclameconcepten nog in het verschiet liggen.

Ben je fan van White Denim, maar woon je ergens in de woestijn of simpelweg niet in de Verenigde Staten (zoals de meeste mensen hier), dan zul je je voor nu zoet moeten houden met onderstaande sample.

[gv data=”mFWNPH3aCU0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *