Bizar: vanmorgen was de Bitcoin waardeloos

Auteur: , Geen reacties
bitcoin-waardeloos-inflatie

Schade bij investeerders nog niet bekend + koersupdate.

Vanmorgen was er even paniek op de de beurzen. De toonaangevende site Coinmarketcap had namelijk de waarde van Bitcoin op 0 gezet.

Sterker nog, de munt was even helemaal verdwenen uit de overzichten.

Dit leidde tot de meest extreme reacties op social media. Zoals je in de draad kunt zien trokken sommige mensen een flesje Champagne open, terwijl anderen een complot vermoedden.

Naast deze ‘grappige’ effecten traden er ook serieuze effecten op. De data van coinmarketcap wordt namelijk voor allerlei doeleinden gebruikt. Sommige mensen gebruiken het om automatisch mee te handelen en ook voor de waardering van andere cryptomunten op basis van de Bitcoin is de koerslijst van deze site veel gebruikt. Hoewel her en der wel vermeld wordt dat er prijsalerts werden geactiveerd is er nog niet bekend of beleggers daadwerkelijk schade hebben geleden door deze fout.

Inmiddels is de fout hersteld en zijn alle cryptomunten inclusief de Bitcoin weer te vinden op coinmarketcap. Overigens is het de vraag in hoeverre de cijfers op deze site juist zijn.

Inmiddels zien we aan de live koersen, die ik om 9.55 uur vastlegde, dat de Bitcoin consolideert, terwijl de Altcoins snel stijgen. Met de bekendmaking van het Amerikaanse rentebesluit later vandaag zou het wel eens een bijzondere dag voor de cryptokoersen kunnen worden als de Amerikanen de rente verlagen. Immers, inflatie is al eerder een aanjager voor de cryptokoersen gebleken.

cryptokoersen-live-bitcoin-consolideert-altcoins-stijgenEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).