Bizarre hack gaande op Instagram

Instagram
Een extra beveiliging instellen kan geen kwaad.

Wellicht doe je er goed aan om je wachtwoord op Instagram te veranderen of twee staps verificatie in te stellen, mocht je dat nog niet hebben gedaan. Honderden accounts op het sociale platform zijn slachtoffer geworden van een hack, blijkt uit een onderzoek van Mashable.

De hackers veranderen de email naar een .ru adres en veranderen de profielfoto. In negen van de tien gevallen is het vrijwel onmogelijk om het account terug in handen te krijgen. Het verzoek om een nieuw wachtwoord aan te vragen wordt namelijk verstuurd naar het nieuw ingestelde emailadres.

Er is duidelijk sprake van een georganiseerde actie, maar wie of wat achter de hacks zitten is niet bekend. Naast het feit dat de email en de profielfoto gewijzigd wordt, blijft de activiteit op het account stilletjes. Er worden geen posts verwijderd of nieuwe foto’s en video’s geplaatst, wat enigszins opmerkelijk is. Op hulp vanuit Instagram zelf hoeft men niet te rekenen. Het platform heeft niet gereageerd op het nieuws en kent geen policy voor dit soort dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *