Bizarre Tesla koersstijging na ‘aftreden’ Elon Musk

Auteur: , 2 Reacties
Damn it feels good to be a Gangsta

De multimiljardair mag er weer een paar centjes bijharken.

Afgelopen zaterdag brak het nieuws uit dat Elon Musk en Telsa een schikking hebben getroffen met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. De twee waren aangeklaagd door de SEC voor fraude, nadat Musk via Twitter een prijs van 420 dollar per aandeel nodig achtte om Tesla van de beurs te halen.

Nadat er een vrij ongeloofwaardige onderbouwing dieper inging op dit voorstel, kelderde juiste het aandeel van Tesla. De SEC heeft niet alleen boetes van zo’n 17,2 miljoen euro voor Musk én Tesla uitgedeeld, maar ook geëist dat Musk aftreedt als bestuursvoorzitter. Dit is echter nog niet het einde van Musk in Tesla. De 47-jarige topman blijft immers nog altijd grootaandeelhouder én CEO.

Het nieuws klonk als muziek in de oren van de aandelenkoers. We zijn nu ruim 2 dagen verder en wat blijkt: Tesla heeft de weg naar boven weer gevonden op de markt met een koersstijging van maar liefst 17 procent. Musk zelf werd hierdoor ook nog eens 1,7 miljard dollar rijker.

Het nieuws over de topman was echter niet het enige positieve nieuws voor deze bizarre stijging. Ook onofficiële cijfers over de productie van Model 3 zijn veelbelovend, en dit nieuws heeft zeker meegewogen in de huidige koers.2 reacties

Who didn’t see this coming…
@brutaalaapje: this=that…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).