Blaast Apple Netflix omver met haar nieuwe videostreamingdienst?

apple-streaming-netflix
Anonieme bronnen: Apple kondigt video streaming in maart aan en lanceert in april of mei.

Er waren weer eens wat anonieme bronnen op stap en deze keer gaven ze CNBC inzage in de plannen van Apple om de videostreamingdienst te lanceren. Zij geven aan dat Apple de plannen in maart publiek zal maken en de dienst vanaf april of uiterlijk begin mei te gebruiken zal zijn.

Ook legden zij het verdienmodel uit dat Apple zal hanteren. Allereerst wil Apple de content betaald aan gaan bieden aan abonnees. Mensen die één of meer apparaten van Apple hebben zouden een deel gratis kunnen bekijken. Bepaalde content wordt als premium gekwalificeerd en daar zouden die mensen een apart (betaald) abonnement voor moeten nemen. Mensen die geen Apple-apparaat hebben zouden met een duurder abonnement ook toegang tot alle content kunnen krijgen. Het is nog niet bekend of Apple ook abonnementen per serie of per uitzending gaat aanbieden. Naast geld van de abonnees wil Apple ook geld verdienen van andere aanbieders. Volgens de bronnen stelt zij haar streamingdienst namelijk open voor andere producenten tegen een vergoeding van 30% van de omzet die deze andere diensten genereren. Met grotere diensten, zoals Amazon Prime, zouden aparte deals worden afgesproken. Amazon Prime, CBS, Starz en Viacom zullen hun content via het netwerk van Apple aanbieden. HBO is nog in gesprek omdat zij de voorwaarden nu niet goed genoeg vinden.

Streamingdiensten Hulu en Netflix doen zo goed als zeker niet mee. De anonieme bronnen hadden ook details over het te verwachten aanbod. Of de Netflix-abonnementen massaal worden ingeruild is natuurlijk nog niet te zeggen, maar het is wel duidelijk dat ze er een geduchte concurrent bij gaan krijgen. Apple investeerde namelijk tot nu toe al een miljard dollar aan de aankoop van eigen content. Een deel van dit geld ging naar een meerjarendeal met Oprah Winfrey. Andere bekende namen die voor Apple aan de slag gaan zijn onder meer: Steven Spielberg voor een remake van de jaren-’80 serie ‘Amazing Stories’, een dramaserie van ‘La La Land’ director Damien Chazellae, een psychologische thriller over ouders die op zoek gaan naar hun verdwenen kind van de hand van M. Night, die ook schrijver/regissseur is van ‘The Sixth Sense’, een dramaserie over een ochtendnieuwsshow waarin Jennifer Aniston de hoofdrol zal spelen. Ook Reese Witherspoon gaat, net als vele andere nog onbekende grote namen voor Apple TV aan de slag. Daarnaast komt er een flink aantal TV-series aan. Gebruikers zullen straks via de iOS Apple TV app de content kunnen benaderen, zodat de gebruikersinterface gebruiksvriendelijk blijft.

Ondanks dat Apple geen voorstander is van ‘sex, drugs en Rock ’n Roll’ en critici menen dat dit het succes van de streamingdienst in de weg staat zou een succes op basis van deze informatie mogelijk moeten zijn.

Kortom, wordt vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *