Blaastest-apparaatje vertelt je wanneer je vet verbrandt

Portable aceton analyzer
Mag jouw vetpercentage ook wel wat omlaag, dan heb je globaal twee opties: pijnlijk weg laten zuigen of ouderwets verbranden. Verbranden kun je doen door te stoppen met eten of beduidend meer te bewegen, maar een combinatie geniet de voorkeur. Maar hoe weet je nu wanneer je daadwerkelijk vet verbrandt?

Japanners hebben een portable blaastest-apparaatje ontwikkeld dat de aceton-waarde in je adem meet. Aceton? Jazeker, dat spul waar vrouwen nagellak mee verwijderen. Het is namelijk zo dat wanneer je lichaam vet afbreekt, er een verhoogde concentratie aceton in de lucht zit die je uitademt. Oftewel, je begint dan uit je smoel te stinken.

Het blaaskastje analyseert je adem en via een Android-app kun je vervolgens bekijken in wat voor mate je vet aan het verbranden bent. Het gaat hier vooralsnog om een prototype, maar de Japanners zijn van mening dat deze toepassing een belangrijke rol kan spelen bij het bestrijden van obesitas. Aangezien ieder lichaam anders is, kunnen diëten en workouts hiermee veel beter op het individu worden afgestemd, door nauwkeurig bij te houden wanneer de vetverbranding het grootst is. Het is nog onduidelijk of er productieplannen zijn. (via: cnet)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *