Blaastest herkent cocaïne, heroïne, wiet, en nog veel meer

Blaastest herkent cocaïne, heroïne, wiet, en nog veel meer
Alcomobilisten uit het verkeer pikken is met de huidige technische stand van zaken geen probleem meer. Met draagbare blaasapparaten of ademanalyses op het politiebureau wordt dit tuig er moeiteloos tussenuit gepikt. Bij coke-heads en stoners gaat dat nog altijd iets lastiger.

Zweeds wetenschappers aan het Karolinska Instituut zeggen er een oplossing voor gevonden te hebben: de SensAbues. Een klein blauw apparaatje dat wat weg heeft van een blaaspijpje. Ze testten het uit op 47 drugsgebruikers en middels scheidingstechnieken als chromatografie kon uit de longinhoud worden opgemaakt aan welke dope ze zaten. Een veel snellere manier dan de tot nu toe gebruikte urine- of bloedanalyses.

Het apparaatje kan deze typen drugs met zekerheid vaststellen:
Blaastest herkent cocaïne, heroïne, wiet, en nog veel meer

Iets minder accuraat werden ook drugs als MDMA (extacy), nicotine en MDPV (badzout snuiven!) geconstateerd. Een stap voorwaarts in de detectie van drugs in het verkeer, absoluut, maar wanneer het op de markt komt is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”0_Divers/SenseAbues_blaastest/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. Eindelijk! Iedereen moet zelf weten wat ‘ie oprookt, slikt of naar binnen snuift, maar onder invloed hoor je niet in het verkeer thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *