Blaastest-paal van Uber belt een taxi als je teveel op hebt

Uber-Safe
In Toronto is tegenwoordig de Uber Safe te vinden.Dat is een paal waar je een blaastest mee uit kunt voeren, en die automatisch een Uber-taxi voor je belt als je iets te diep in het glaasje hebt gekeken.

Met een plastic rietje (dat eenmalig gebruikt kan worden) dienen gebruikers van de Uber Safe een paar seconden in de paal te blazen, zodat berekend kan worden of ze nog achter het stuur mogen kruipen. Mocht het alcoholpromillage te hoog zijn, dan belt de paal automatisch een Uber-taxi voor ze.

Alcoholprobleem
Toronto is overigens geen willekeurig gekozen plek voor het debuut van de Uber Safe. In Canada is alcohol in het verkeer een wezenlijk probleem, dus ieder middel om dit te verminderen is mooi meegenomen. Zie hieronder hoe de Uber Safe werkt.

[gv data=”VECIOprmHMg”][/gv]

13 reacties

  1. Als.je in Nederland zo’n paal neerzet zetten de taxichauffeurs er een dronken gast neer en wachten de uber op met een honkbal knuppel. En dat de hele nacht. 😉

  2. Dronken naar huis rijden…

    Echt niet te geloven. Wat een ongelooflijk slappe hap is de jeugd van tegenwoordig!

    Ze zouden zich de ogen uit de kop moeten schamen! Dronken naar huis rijden deden wij vroeger echt niet… Geen denken aan!

    Dan zorgde je gewoon dat je met je stomdronken kop een mooie meid versierd had, nam je die mee met de auto en deed je net alsof de benzine op was op een verlaten weggetje midden tussen de weilanden en ging je flink van bil.

    Maar naar huis rijden… Dat deden we niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *