Black Ops 4: Deze 5 fanfavoriete maps komen terug

Nuketown komt wederom terug
If it ain’t broke, don’t fix it.

Voor de sceptici die al dachten dat een vierde Black Ops-titel melkerij was en het niet kunnen uitstaan dat er jaarlijks een nieuwe – bijna identieke – CoD-game uitkomt, is dit nieuwtje wellicht de laatste spijker in de doodskist. Er komen 5 Black Ops-maps terug naar het vierde deel in de sub-franchise.

Het komt regelmatig voor dat gamefranchises nostalgisch content opnieuw integreren in de nieuwste game. Zo heeft Battlefield het een paar keer gedaan: een oude fanfavoriete map opnieuw aankleden, opfleuren en uitbrengen. Ik heb het dan natuurlijk onder andere over de legendarische map ‘Wake Island’. Wat betreft Black Ops-maps is er slechts één zo legendarisch als die Battlefield-map, en dat is natuurlijk ‘Nuketown’. Dat is dan ook een van de 5 maps die terugkomen in Black Ops 4.

Op volgorde:
Jungle – Black Ops
Summit – Black Ops, Black Ops 2 DLC
Firing Range – Black Ops, Black Ops 2 DLC
Slums – Black Ops 2
Nuketown – Black Ops, Black Ops 2 en Black Ops 3

Zoals je ziet wordt Nuketown (terecht) met iedere sequel opnieuw gerecycled, want de hectische, uitzonderlijk kleine map is natuurlijk altijd een feest. Wat betreft de andere 4 maps ben ik niet overtuigd dat ze de status of kwaliteit hebben om per se overgenomen te moeten worden.

Jazeker, nostalgische waarde kan een map een zekere charme geven, maar vooral Summit en Slums zijn wat mij betreft helemaal niet zo goed kwa design. De prachtige, kleurrijke visuele stijl en het bijna (lichtelijk) cartooneske design van Black Ops 4 kunnen de maps een mooie aanblik geven, maar uiteindelijk draait het in shooters altijd om de lay-out van een map.

Zeker in een run-and-gun-game als Call of Duty moeten de omgevingen perfect zijn. Treyarch is wat dat betreft een zeer solide bedrijf, maar het suggereert een zekere luiheid om oude maps te ‘remasteren’ in plaats van nieuwe maps te maken die thematisch bij deze sequel passen. Overigens komt ontwikkelaar Treyarch ook (in elk geval) met een viertal gloednieuwe maps, afgezien van de Battle Royale-omgevingen en de zombie-modus.

Foto @Activision/Treyarch

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *