Blackberries mogen op Amerikaans defensie-netwerk

Blackberry wordt legergroen?
De Blackberry Q10 en Z10 mogen vanaf vandaag op het netwerk van de Amerikaanse defensie gebruikt worden. Dat zijn de eerste twee toestellen die dus topgeheime spy-zooi zouden kunnen doen door legerbozo’s op hun eigen netwerk gebruikt mogen worden.

Dit zijn de enige twee mobiele telefoons die door de Department of Defense deze goedkeuring krijgen van de Defense Information System Agency. Deze instelling hoopt met de herfst 10.000 toestellen operationeel te krijgen op een speciaal voor deze toestellen opgezette infrastructuur, met nog eens 20.000 meer tegen het einde van 2013.

De reden dat deze twee smartphones een zgn. Authority to Operate krijgen is omdat ze met Blackberry Enterprise Service 10 geleverd worden, een uitgebreide suite aan software gericht op zakelijke gegevens en het veilig houden hiervan.

Maar dit is niet alleen van belang voor het leger, zegt Scott Totzke van Blackberry. Het geeft ook aan dat de beveiliging van een Blackberry toestel zeer geavanceerd is, want als het immers miltary-approved is, dan zou het in een civiele omgeving zeker moeten werken.

Nog geen reacties

  1. binnenkort een camo uitvoering? anyway dit is toch de doelgroep waar blackberry het moet van hebben. Ze zijn volgens mij de enige die alle content over hun eigen servers laat lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *