Blackberry 10.2 draait recente Android apps

loldroid strikes again
Voor alle mensen die onder een steen leven Blackberry telefoons gebruiken is er wat leuks op komst met de update naar BB 10.2.

BB 10 kon al heel beperkt Android apps draaien, maar kon niets aan wat ook maar een beetje recent was. Met de update naar 10.2 in de herfst is het mogelijk om apps te draaien die zijn geschreven voor Android 4.2.2 Jelly Bean. Hierdoor wordt de catalogus van software voor Blackberry ineens gigantisch uitgebreid.

Betatesters hebben deze functionaliteit ontdekt in een pre-release van de OS van het noodlijdende Canadese bedrijf. Hoewel het marktaandeel van deze telefoontjes steeds verder terugneemt, en veel klanten ontevreden overstappen naar iOS of Android, wordt er nog steeds gewerkt aan het verbeteren van de producten.

Een publieke release van BB 10.2 wordt einde 2013 verwacht, en zal buiten de compatibiliteit met Android apps ook nog onder andere nieuwe ondersteuning voor smileys toevoegen en de mogelijkheid om meerdere wekkers te zetten, dingen die de concurrenten al jaren bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *