BlackBerry draait enorm verlies door afschrijvingen

Right in the feels
Het zit de mobieltjesbouwer niet mee. Dit jaar heeft het Canadese bedrijf een verlies gedraaid van 5,9 miljard dollar, grotendeels door voorraden onverkochte toestellen.

Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend. Dit gehele jaar heeft het bedrijf een omzet gedaan van 6,8 miljard dollar, maar door torenhoge afschrijvingen op onder andere de stapel mobieltjes die ze aan de straatstenen niet kwijt kunnen hebben ze onder de streep te maken met een dieprood getal.

De vraag is uiteraard hoe lang het duurt voordat Obama noodgedwongen op zoek moet naar een ander mobieltje. Enkele jaren geleden stond het bedrijf aan de top van de smartphone markt. Hun fysieke toetsenborden waren ideaal voor veel-smsers en de zakelijke markt. Maar omdat de aanraakschermen van anderen steeds beter werden verloor het bedrijf snel terrein.

Ook hun gratis berichtendienst stortte na de komst van het inter-platform WhatsApp snel in. Pogingen om BBM naar andere mobiele besturingssystemen te brengen waren niet altijd succesvol. De vraag is dus wat de toekomst houdt voor dit bedrijf.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *