BlackBerry en Boeing maken zelfvernietigende telefoon

Boeing-Black
De zelfvernietigende smartphone waar Boeing al een tijdje mee bezig is, heeft er zojuist een nieuwe partner bij gekregen om het project te realiseren.

Aan het begin van het jaar (februari om precies te zijn) hoorden we voor het eerst van de Boeing Black, een smartphone die zo veilig is, dat hij automatisch alle data vernietigt als een ongeoorloofd persoon de telefoon opent. Na de eerste onthulling werd het echter erg stil rondom de telefoon, totdat BlackBerry zich ermee ging bemoeien.

BlackBerry en Android?
De CEO van BlackBerry John Chen, maakte de samenwerking bekend, maar is er verder erg mysterieus over: “We werken samen met Boeing, maar dat is alles wat we er voorlopig over kunnen zeggen.” De samenwerking is natuurlijk opvallend, omdat de Boeing Black op Android draait.

Naast de zelfvernietigingsoptie is de Boeing Black ook op andere vlakken zo veilig mogelijk gemaakt. Je kunt er meerdere SIM-kaarten in stoppen, en wordt alle data constant versleuteld. Wanneer we de Boeing Black daadwerkelijk wordt gelanceerd is nog niet bekend. Maar het feit dat BlackBerry weer een teken van leven gaf over het toestel, geeft hoop voor de privacyfanaten onder ons.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *