Blackberry gaat weer terug naar fysieke toetsen

Blackberry gaat weer terug naar fysieke toetsen
John Chen, topman bij Blackberry, laat weten dat het afgetakelde Blackberry zich weer op de zakelijke markt gaat focussen en daar horen (naar eigen zeggen) smartphones met fysieke toetsen bij.

Met de komst van de iPhone en alle Android-apparaten, nam de populariteit van touchscreen smartphones enorm toe. Blackberry stond juist bekend om smartphones met een fysiek toetsenbord. Iets waar nauwelijks nog interesse in was. Hierdoor was Blackberry genoodzaakt om in 2013 ook met een touchscreen smartphone te komen, de Blackberry Z10. Helaas werd het geen succes.

Daarom heeft John Chen gisteren op de CES 2014 aangekondigd dat Blackberry terug gaat naar haar roots door zich wederom te focussen op de zakelijke markt. Volgens Chen heeft deze markt geen behoefte aan een touchscreen toetsenpaneel. “E-mails en berichten schrijven doet de zakelijke doelgroep liever met voelbare knoppen”, aldus Chen.

Ook laat de topman weten dat Blackberry verwacht in 2016 weer winstgevend te zijn. Of dat gaat lukken wordt even afwachten. Ze hebben in ieder geval een hoop goed te maken. In december vorig jaar gaf Blakberry een netto verlies van 4,4 miljard dollar aan.

Nog geen reacties

  1. Laatste stuiptrekkingen van BB. Het toetsenbordje van toendertijd is gewoon weg ingehaald door touchscreen. Lijkt mij sterk dat de zakelijke wereld weer terug wil naar een fysiek toetsenbordje + klein schermoppervlakte.

    Imho was de grootste kracht van BB pushmail in een toendertijd nog voornamelijke offline-wereld.

  2. Door een matige telefoon met touchscreen af te leveren kun je niet direct het touchscreen de schuld van de mislukking geven. Oogkleppen en arrogantie… De ondergang lijkt niet af te wenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *