“BlackBerry komt met drie nieuwe Android-toestellen”

Blackberry
De namen en specs liggen op straat.

Het is nog even de vraag of Blackberry doorgaat met zijn eigen OS, maar er zouden wel nieuwe Android-phones van het merk aan zitten te komen. Geen twee, maar drie. Dat zegt Evan Blass, bekend van vele leaks via vooral zijn Twitter-acoccunt @evleaks, tegen VentureBeat.

De modellen zouden Neon, Argon en Mercury heten (en zijn dus niet vernoemd naar steden, zoals gebruikelijk bij BlackBerry). Of het daarbij gaat om working-titels of de uiteindelijke namen is niet bekend. Wel denkt Blass te weten wat de specs van de toestellen zullen zijn.

De Neon zou een lagere-middenklasse toestel zijn met een aluminium frame, Snapdragon 617, 5,2 inch full-HD display, 3 GB Ram, 16 GB opslag, en 13- en 8 megapixelcameras.

De Argon, die volgens Blass in oktober op de markt zou komen, komt meer in de buurt bij de huidige flagships. Dat toestel heeft een 5,5 inch 4K display, Snaprdragon 820, 4GB Ram, 32 GB opslag, vingerafdrukscanner, en 21- en 8 megapixelcameras.

De Mercury tot slotte heeft als enige een fysiek toetsenbord (toch een beetje het verkoopargument voor een BlackBerry). Deze zou lijken op de Passport en het toetsenbord is dus niet uitschuifbaar, zoals bij de Priv. Verder vinden we hier een 4,5 inch Full HD Display, Snapdragon 625, 3GB RAM, en 18- en 8 megapixel cameras. Dit toestel zou begin volgend jaar op de markt komen.

Uiteraard gaat het hier om geruchten, maar ze komen van een betrouwbare bron. Even afwachten wat er van klopt.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *