BlackBerry Priv een mislukking

BB Priv
Dat het geen doorslaand succes was, zoveel wisten we al.

Cnet sprak namelijk met een hoge manager bij provider AT&T, die stelt dat het toestel weinig wordt gevraagd én bijzonder vaak terug wordt gebracht. Dat is een tegenslag voor BlackBerry, dat met de Priv zijn eerste Android-toestel afleverde en een van de weinige Android-smartphones met een fysiek (uitschuifbaar) toetsenbord.

De vraag naar Privs werd in eerste instantie geschat op 850.000 in het eerste kwartaal. Uiteindelijk werden er slechts 600.000 verkocht, ook minder dan de 700.000 van het vorige kwartaal.

Het belangrijkste probleem, stelt de anoniem gebleven manager, is dat men met de Priv hoopte Android-gebruikers aan te spreken die op een fysiek toetsenbord zaten te wachten. In plaats daarvan waren het vooral de die-hard BlackBerry-fans die een Priv kochten, en die konden dan weer moeilijk wennen aan Android als OS.

BlackBerry blijft vooralsnog bij zijn strategie om met nieuwe Android-toestellen uit te komen. In toestellen met BB OS 10 wordt voorlopig niet geïnvesteerd.

Nog geen reacties

 1. Niet zo gek dat dat ding mislukt, ze verkopen hem helemaal nergens. Ik zit nog steeds te wachten tot de eerste keer dat ik m ergens kan beethouden. EN om zoveel geld uit te geven aan een ding dat nergens aan te raken is.

  • @valetparker: Inderdaad. Ben menig winkel ingelopen om te vragen of zij hem hadden maar nergens was hij aanwezig. 800 euro lappen voor iets wat je niet in je handen gehad hebt is te veel. Helemaal omdat de meningen erover verdeeld zijn en het afhangt van jouw eigen gebruikservaring bij dit toestel.

 2. Wat mij betreft is de stap naar Android slim. Het was simpelweg niet haalbaar om een eigen OS te maken met alles er om heen zit (zoals het aanbod in apps).
  Met Android zijn ze van veel problemen af. Niet te vergeten dat BlackBerry met zijn security een groot pluspunt is voor bedrijven en overheden. Ook spreken ze met het fysieke toetsenbord een bepaalde groep aan.

  BlackBerry moet uit een dal komen en met een super-high end 700 euro kostende telefoon is dat lastig. Ik verwacht dat de goedkopere Android BlackBerry het een stuk beter doet.

 3. Ik heb zelf een BlackBerry Priv en dat na jaren hopen op een telefoon met touchscreen, toetsenbord en Android erop.. Nooit gedacht dat BlackBerry de eerste (enige) zou zijn met zo een toestel, want het toetsenbord is ook gewoon subliem. Ook het scherm met edge randen en 2560×1400 pixels is prakchtig.

  Het werkt super, camera is zeer goed (als de s7 van Samsung 100% is, is deze 85%), het werkt snel, typen met het fysieke toetsenbord is gewoon weer hoe het hoort. Touchscreen typen gedaan voor 3 jaar, maar nooit echt aan gewend geraakt. Zo vaak kleine typfouten dat je bijna je telefoon uit ’t raam gooit.

  Ik ben ook zoals de heren hierboven naar verschillende winkels geweest om ‘m te proberen, maar uiteindelijk toch het risico genomen en ik heb geen enkel moment spijt gehad. Al duurt het wel weer even voordat je 100% kan typen op het fysieke toetsenbord.

  Maar ja, als de prijs wat lager was had het wel een beter success geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *