Blackberry: We zijn populair, want we spelen in films


Als je filmster bent ben je populair, dus zo redeneert Blackberry, als je er een telefoon speelt ben je ook cool.

In 2015 kwamen er natuurlijk weer veel films uit en in veel films wordt er tegenwoordig op telefoons getoetst. Vorig stond Blackberry maar liefst 199 keer als ‘zichzelf’ op de aftiteling van een film of serie.

Ze telden alleen de grote vier Amerikaanse kanalen en de originele Netflix en Amazon-series en als je naar House of Cards hebt gekeken dan weet je dat daar regelmatig met een Blackberry wordt gezwaaid. Daartegenover staat dat er ook vaak met een iPhone wordt geswiped in beeld, dus of de Blackberry door deze telling nou echt populair te noemen is, dat is onduidelijk.

Hilarisch is het overigens dat Blackberry trots vertelt dat bijna iedereen in The Big Short met een Blackberry rondloopt. En ja, dat is waar, maar de film speelt in 2007. In de bankensector. En wat was er ook alweer nieuw in 2007? Oh ja, de iPhone.

6 reacties

 1. BlackBerry’s marktaandeel is practisch 0%.

  Maar de klanten die ze hebben, zijn wel vaak klanten met zeer hoge noodzaak voor veiligheid van hun informatie.

  – 7 van de G7 regeringen.
  – Diverse geheime diensten.
  – 16 van de G20 regeringen
  – Diverse olie-giganten, zakenbanken, en andere multinationals.

  Al die organisaties, kunnen ernstige schade oplopen als hun communicatie bloot komt te liggen.

  En politici, regeringen, geheime diensten zijn vaak subject van films.

  Daarnaast sinds Icloud-gate, waarbij selfies van Iphones werden gepubliceerd, is BlackBerry ook populairder geworden bij een aantal celebs.

  • @Donstil: weet je wat zielig is. Ben gisteren voor Blackberry Priv Azerty bij telefoon winkel stond daar in vitrine. Komt er verkoper en dus vertel ik die telefoon wil is zijn antwoord neem een i phone 6s heb je veel meer aan. Dus mijn reactie is ik vraag toch ik een blackberry. Krijg je als antwoord terug als je hem echt wil kan ik je hem wel verkopen maar je doet er slim aan i- phone te nemen. Of dat zo bijzonder ding er bestaan meer telefoons op de wereld.En die verkoper snapt echt niet hoe het werkt, heb hem vriendelijk badankt, En heb gisteren avond nog op coolblue besteld van middag binnen gekregen.

   • @raym:

    Ik heb juist een heel ander ervaring. Bij Vodafone pushen ze continu naar een Samsung toestel. Ik zei dat ik een iPhone wou ( 2 jaar geleden ). Echter bleven ze pushen naar een Samsung telefoon.

    Ik ben vervolgens naar T-Mobile gegaan en ja hoor. Daar begonnen ze ook al te pushen voor een Samsung. Ben vervolgens de winkel uitgestapt, naar huis gegaan en heb daar online lekker besteld.

    Grappig dat je ook exact hetzelfde hebt ervaren.

  • @Donstil: Het is best bijzonder.
   Normaal betaal je als bedrijf voor ‘product placements’. Miljoenen voor als de acteur jouw telefoon gebruik, toetje eet of auto rijdt.

   BlackBerry doet dit niet. Maar komt toch voor in bepaalde films.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *