Blackberry’s Q20 heeft een fysiek toetsenbord

Auteur: , 8 Reacties
Blackberry's Q20 heeft een fysiek toetsenbord

Blackberry wil terug naar de gloriedagen en heeft de nieuwe Q20 voorzien van fysieke toesten. Je weet wel, van die drukknopjes.

De Q20 moet de Q10 opvolgen en heeft de belangrijkste kenmerken van een oldschool Blackberry: een fysiek toetsenbord en een trackpad. Het scherm is met 3,5 wel iets groter en aanraakgevoelig. Navigeren door het menu kan dus ook via het touchscreen-scherm.

Waarschijnlijk zal de smartphone in de tweede helft van 2014 uitgebracht worden. Over specificaties en een mogelijke prijs is nog niets bekend.

Naast het nieuws over de Q20 gaf Blackberry-CEO John Chen op het Mobile World Congress ook aan dat er nog meer smartphones in de planning staan. Van overige devices zoals een smartwatch is volgens Chen vooralsnog geen sprake.8 reacties

Zoiets had ik gehoopt als opvolger van de Nokia E72.
@gallardogt: En de E6 natuurlijk.
Ziet er zeker aardig uit. Maar zolang de software op de Blackberry’s crashhappy blijft, zal ik niet meer Blackberry’s willen bezitten.
@toyotafortuner: Bij mij is BB10 nog nooit gecrashed.
@Praeses: k heb een 9800 gehad en nu een 9810. En internet kan bij mij altijd uit het niets zomaar stoppen om uit het niets zomaar weer mijn startpagina te weergeven: ab.
@toyotafortuner: Oh maar dan heb je dus nog Blackberry 6 of misschien 7! Ik had ook een 9800 en die was inderdaad niet crashvrij. Ik heb nu een Q5 en die draait op Blackberry 10. Da’s een heel nieuw besturingssysteem en tot nu toe werkt dat bij mij echt prima. Ik vind de Q5 dan ook een zeer goed alternatief voor bijvoorbeeld de 9810. En niet duur. Simlockvrij zie ik ‘m voor 185.
Misschien moet je aangeven dat de afbeelding gewoon een fanrender is op basis van geruchten? Chen heeft de Q20 enkel vermeld terwijl hij de budget Z30 voorstelde.
Meh… liever slide toestel met groter fysiek toetsenbord

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).