Bleep: een slim kabeltje dat als backup-service dient

Bleep: een slim kabeltje dat als backup-service dient
Je foto’s opslaan op een handig kabeltje, het kan.

De laadkabels van het Israelische Bleep bevatten een geheugenmodule waarop een backup wordt geplaatst zodra je je telefoon aansluit. Via de Bleep-app voor iOs en Android kun je vooraf instellen welke gegevens er opgeslagen moeten worden. Van foto’s, video’s, contactgegevens, muziek tot apps, en nog veel meer. Hiermee wordt je dagelijkse oplaadroutine ook meteen een backup-momentje.

De laadkabel is vooral handig voor personen die niet instaat zijn op regelmatig via WiFi een backup in de cloud te maken. Of voor wie simpelweg geen zin heeft om al zijn data op een server te parkeren. Oftewel; handig voor reizigers en selfiebewuste celebs. Je hoeft trouwens niet meteen bang te zijn dat al je gegevens toegankelijk zijn zodra je de kabel kwijtraak, want je hebt een wachtwoord nodig om vanaf een andere telefoon toegang te krijgen tot de data.

De Bleep is een meter lang en komt in drie varianten op de markt: met 16, 32 of 64 GB. Prijzen starten bij 40 dollar. Meer info op de Indiegogo-pagina van Bleep, waar het beoogde crowdfunddoel van $20.000 inmiddels is gehaald.

[gv data=”sb5lNOXZ2zQ”][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *