Blinde fototest: iPhone X vs Pixel 2 XL vs OnePlus 5(T)

Auteur: , 8 Reacties
Fototest: iPhone X vs Pixel 2 XL vs OnePlus 5(T)

Welke van de 4 schiet volgens jou de mooiste kiekjes?

Er is veel geschreven en gezegd over de camera’s die we dit jaar op onze smartphones hebben meegekregen. Waar fabrikanten zoals OnePlus en HTC op hun donder kregen vanwege de matige fotoprestaties, werden de kwaliteiten van Google’s Pixel 2 XL en Apple’s iPhone X erg geroemd in de vele recensies.

Natuurlijk kun je blindelings het oordeel van je favoriete website of recensent volgen, maar dankzij YouTuber Jerome Ortega is er ook een ‘objectieve’ manier om te kijken naar de kwaliteit van smartphonecamera’s. In zijn nieuwste video zijn de twee 2017-vlaggenschepen van OnePlus, de Google Pixel 2 XL en Apple’s iPhone X met elkaar vergeleken.

In tegenstelling tot andere vergelijkingen weet je in onderstaand filmpje pas achteraf welk toestel welke foto heeft geschoten. Het is als reguliere gebruiker heel verleidelijk om het meest kleurrijke plaatje kiezen, maar gelukkig gaat Jerome ook in op de details van iedere camera.

Naast foto’s in daglicht stelt de YouTuber ook de camera’s op de proef in situaties met weinig licht. Aangezien de hele hype rondom diafragma’s en complexe pixeltechnieken in 2017 vrolijk door is gegaan, zie je hieronder hoeveel van deze marketingpraat je daadwerkelijk terugziet in de afbeeldingen.

Laat in de comments weten welke smartphone volgens jou het vaakst de mooiste foto heeft geschoten!8 reacties

Mijn hemel, een Oneplus 5T die ruim minder dan de helft kost dan een iphoneX maakt in de meeste gevallen betere of nagenoeg dezelfde foto’s.

Ja lekker premium ……..
@turbobrick: Dat heeft niet zoveel met premium te maken. Een Renault Talisman kan op alle meetbare vlakken (snelheid, uitrusting e.d.) beter zijn dan een Audi A4. Daarmee is de Talisman nog niet premium en de Audi A4 wel.
pffft , geef mij de 4 toestellen en ik zorg wel dat mijn favoriet de beste foto’s maakt , ik lach altijd met zo’n een vergelijkingen en het zijn enkel dommeriken die hier in trappen ! Pure marketing , zal wel een cheque gekregen hebben van Google , oh wacht , YouTube en Google …..
@gorre: tja factchecken en eens googlen op 5t camera review geeft een super ander beeld. Fandroid sites geven bijna unaniem een matig oordeel over de 5t camera. ( en ja ZEKER geen slechte camera voor dat geld !! )

Natuurlijk duikt er op appadroid Natuurlijk weer iets vaags op … waar niet factcheckende mensen dingen oppikken als “de waarheid”.

Een van de VELE voorbeelden

Android planet :
“Slecht is de camera zeker niet, maar de hoge hoogtes van concurrenten als de Galaxy Note 8 en iPhone X weet de 5T niet te halen.”

Helaas weten fandroids google niet te gebruiken. Ben bang voor de gevolgen wanneer apparata post “ iphone X is complot van marsmannetjes “
@dgh74: Grappig, Appadroid. Ik vond Applerata beter klinken ;).
Toestel C laat een compleet voertuig verdwijnen dus die is onbetrouwbaar.
Even serieus: ik vind foto B de mooiste kwa scherpte en kleuren.
Moesten alle foto’s op identiek hetzelfde moment getrokken worden met een seconde er tussen en toestel op een standaard gemonteerd zou je al veel beter kunnen vergelijken , nu is op alle foto’s de lichtinval anders , ontbreken er dingen op dus geen objectieve test ! Knoeier dus
Ik vind ze allemaal prima. Het is een gimmick, zo’n camera. Prima te gebruiken voor normale dingen. Voor echt mooie foto’s moet je een spiegelreflex camera hebben.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).