Blizzard gaat makers cheattools aanklagen

Auteur: , 1 Reactie
Blizzard

Vals spelen is natuurlijk heel flauw en gemeen, maar nu hoopt Blizzard de rechter er van te overtuigen dat het ook illegaal is.

Het Duitse bedrijf Bossland ontwikkelde cheatsoftware voor onder andere Overwatch en krijgt nu een rechtszaak aan zijn broek. Blizzard claimt namelijk dat men door de software miljoenen aan inkomsten is misgelopen en dat de games verpest zouden zijn voor de gewone spelers:

“Blizzard’s business depends upon its games being enjoyable and fair for players of all skill levels, and Blizzard expends an enormous amount of time and money to ensure that this is the case. The Bossland hacks destroy the integrity of the Blizzard games, thereby alienating and frustrating legitimate players and diverting revenue from Blizzard to defendants.”

De Duitsers reageren ondertussen doodleuk door te stellen dat een Amerikaanse rechter niets heeft te zeggen over wat zij in Duitsland ontwikkelen. Blizzard bestrijdt dit echter en wijst op eerdere, vergelijkbare zaken die gewonnen zijn.1 reactie

Eens aanklagen die hap. Cheat’s en hack’s maken games helemaal kapot. Als ik nu weer eens een wat oudere Call of Duty uit de kast haal dan kan ik beter niet online gaan spelen. Iedereen is onzichtbaar en schiet je vanuit de meest onmogelijke hoeken dood met 1 schot. Dan is alle lol er wel van af.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).