Blizzard stopt met ondersteuning games voor Windows XP en Vista

Maar wie gebruikt Windows XP nog?Maar even eerlijk: wie gebruikt dat nu nog?

Blizzard Entertainment heeft via de Blizzard fora van het bedrijf laten weten dat de ondersteuning van de besturingssystemen Windows XP en Vista bij een aantal games stopt.

In het bericht wordt gesproken over World of Warcarft, StarCraft II, Diablo III, Hearthstone en Heroes of the Storm.

Ook wordt er een reden gegeven voor het stoppen van de ondersteuning. “In 2012 stopte de ondersteuning vanuit Windows voor Windows Vista en Windows XP, maar omdat een groot deel van ons publiek deze systemen toen nog gebruikte besloten we toen om nog ondersteuning te bieden. Echter zijn er nu drie andere Windows besturingssystemen uitgekomen en op dit moment speelt het overgrote deel van onze spelers op deze drie nieuwere systemen.” Het is dus logisch dat Blizzard de ondersteuning opzegt, aangezien vrij weinig mensen de twee systemen nog gebruikt.

Wanneer precies de ondersteuning stopt wordt niet duidelijk in het bericht maar het gaat wel via een schema lopen en het zal aan het eind van het jaar afgelopen zijn.

Nadat de ondersteuning is verwijderd, is het niet meer mogelijk om de bovenstaande games te spelen op Windows XP en Windows Vista.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *