BlizzCon 2018 – Dit zijn de 3 grootste aankondigingen

Auteur: , Geen reacties
Nice!

Blizzard onthult onder andere een remaster, een 'oude' World of Warcraft en een nieuwe Overwatch hero.

Jaarlijks organiseert uitgever en ontwikkelaar Blizzard haar eigen conventie en dat betekent tal van aankondigingen en traktaties voor fans van de uiteenlopende games. Zonder verdere poespas zijn dit de 3 grootste aankondigingen op die conventie, maar verwacht een hoop bonusinfo!

Gratis game
In samenwerking met Bungie geeft Blizzard de raid-shooter Destiny 2 tot en met 18 november gratis weg voor PC-gebruikers! Dit is direct een stevige ‘aankondiging’ want dat betekent dat shooter-liefhebbers een paar tientjes kunnen besparen op een solide game. Natuurlijk wil Blizzard wel geld verdienen en er zijn dan ook een aantal uitbreidingen beschikbaar voor de game. Maar hey, gratis de game (volledig) spelen en eventueel wat extra’s kopen is altijd beter dan de volle mep betalen, toch?

Diablo Immortal
Voor veel nerds zoals ik is Diablo een van de tofste games uit het dungeon crawler-genre. Helaas bleek mijn verwachting wel waar te zijn en komt er een mobile-only titel aan. Het was namelijk nog even spannend of Blizzard een nieuwe Diablo zou aankondigen voor de franchise, maar het blijkt om een (nieuwe) mobiele game te gaan.

Dat neemt niet weg dat de franchise nog ontzettend populair is bij fans. De laatste Diablo kwam in 2012 uit en wordt nog uitgebreid gespeeld door fans. De mobiele versie gaat dat gevoel van een top-down slasher, RPG en dungeon crawler naar het kleine scherm brengen. En hoewel ik totaal niks voel voor mobiele games, ziet de onderstaande gameplay er behoorlijk tof uit.

De game zal het MMORPG-aspect omarmen dus je kunt met grote groepen spelers tegen bazen vechten en dungeons clearen. De controls zien er behoorlijk soepel uit en de animaties zijn solide. Houd er wel rekening mee dat dergelijke trailers vaak een overpositieve interpretatie van de werkelijke game zijn. Oh, en Netflix werkt mogelijk aan een Diablo serie!

Nieuwe Overwatch hero
Tot slot komt Blizzard met een nieuwe hero voor hun briljante shooter Overwatch. McCree was tot voor kort de enige cowboy in het Overwatch-universum maar daar komt Ashe nu bij. Zou Blizzard een beetje jaloers zijn geweest op het succes van Red Dead Redemption 2?

Hoe dan ook, Ashe is de leider van de Deadlock Gang en zal een DPS-hero worden. Ze heeft een accuraat geweer, een shotgun om vijanden mee weg te duwen (of zichzelf omhoog te lanceren) en met haar dynamiet blaast ze iedereen op. Oh, en haar Ulti is een gigantische robot genaamd B.O.B.

Bonusronde
Naast al die grote nieuwtjes zijn er ook nog niches binnen de Blizzard community die warm zullen worden van de onderstaande onthullingen. Zo komt de klassieke World of Warcraft terug. Jazeker, WoW zal in een soort remastered versie uitkomen in de staat die toentertijd patch 1.12 heette. Spelers met een WoW-abonnement krijgen gewoon toegang tot de versie van de klassieke verise van de MMO.

Daarnaast komt het uitstervende Heartstone met een nieuwe uitbreiding, begin december. Voor de duidelijkheid, de game wordt nog steeds massaal gespeeld, maar wat mij betreft is het wel een beetje klaar met de (toegegeven geniale) online deck builder. De nieuwe mechanieken, modi en kaarten zijn wat mij betreft allemaal een beetje uitgekauwd, maar wie weet is het tof.

En over uitgekauwd gesproken, Blizzard komt tot slot met een remastered versie van de klassieke RTS Warcraft III. Deze legendarische strategiegame uit 2002 is (met Starcraft) een van de grondleggers van het genre zoals we dat kennen. De cinematics, graphics en mechanieken worden allemaal opgepoetst en in een nieuw jasje uitgebracht. Dat zal ergens volgend jaar plaatsvinden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).