Blocks: de smartwatch die je een leven lang kunt upgraden

Blocks: de smartwatch die je een leven lang kunt upgraden
Na de modulaire smartphone is hier het logische vervolg: de modulaire smartwatch.

Terwijl niemand nog weet of de polsgadgets ooit op grote schaal zullen aanslaan, dendert de smartwatchtrein in volle vaart door. De nieuwste hype speelt zich af op crowdfundplatform Kickstarter, waar het Londense BLOCKS Wearables de Blocks heeft aangekondigd.

Blokjes vol hardware

De Blocks is aanpasbaar doordat de schakels in de armband zijn volgepropt met elektronica. Deze ‘blokjes’ vormen dus eigenlijk de hardware van het horloge, dat over een 1,35-inch scherm met een resolutie van 360 bij 360 pixels beschikt. De smartwatch kun je dus naar hartenlust aanpassen en upgraden. Er zijn blokjes met een hartslagmeter, NFC, GPS, voor extra accu-opslag, en een Adventure-unit die temperatuur, luchtdruk en hoogte meet. In een later stadium komen er ook blokjes met vingerafdrukscanner en een SIM-kaart tray, om mobiele verbindingen mogelijk te maken.

170 euro

De Blocks draait op een aangepaste versie van Android en beschikt over een Snapdragon 400-processor, de chip die in de meeste smartwatches van tegenwoordig zit, aangevuld met 512 MB werkgeheugen en 4 GB opslagruimte. De accu heeft een capaciteit van 400 mAh, maar kan dus worden aangevuld. De standaard versie met enkel een bandje kost 195 dollar (170 euro), met vier modules stijgt de prijs naar 275 dollar (240 euro). En als je hem hier bestelt: hou rekening met importheffingen.

Terugkomend op de Kickstarter-hype: ze mikten op 250.000, dat werd binnen een uur gehaald, en momenteel staat de teller al op ruim 500.000 dollar. In mei 2016 worden de eerste exemplaren uitgeleverd. Tenminste, als dit project het wél haalt, en niet op de modulaire begraafplaats eindigt waar dit soort initiatieven uit het verleden hun laatste rustplaats vonden. Want als zelfs Google de modulaire hype niet op gang kan brengen

[gv data=”BT98FChvoFU”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Dat mensen hier in trappen ! Totaal kansloos als daadwerkelijk functionele smartwatch.
    Je zit sowieso met totaal geen vrijheid in bandjes, gewicht en iedereen kan op zijn blote voeten aanvoelen dat al die connectoren issues gaan geven.
    Bovendien staat de techniek niet stil en zal je steeds meerdere delen moeten vervangen om bij te kunnen blijven met de smartwatches van dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *