Blocks: een smartwatch die uit blokjes is opgebouwd

Blocks: een smartwatch die uit hardwareblokjes is opgebouwd
Modulariteit in gadgets, dat zien we wel zitten.

We kennen inmiddels de plannen van het Nederlandse Phonebloks voor een modulaire telefoon waarmee je achteraf zelf onderdelen kunt toevoegen of upgraden. Google zet er met Project Ara eveneens groot op in. Maar waarom zou je de vernuftigheid van modulariteit beperken tot alleen telefoons? Een groep Britten denkt dat dit bij wearable tech nog belangrijker kan worden en presenteert Blocks, een smartwatch die uit kleine blokjes met specifieke toepassingen is opgebouwd.

In de polsband alsook het scherm worden diverse ‘blocks’ geplaatst die samen het horloge vormgeven en de specs bepalen. Zo zijn er kleine modules voor vingerafdrukscanner, hartslagmeter, camera, simkaartslot, thermometer en gps-chipset. Op die manier kun je totaal verschillende smartwatches met ieder een eigen doel creëren. Zoals hieronder aangegeven.

Het Blocks-horloge bestaat momenteel nog niet, maar komt eind 2015 beschikbaar, als het aanstaande crowdfundproject op Kickstarter zijn vruchten afwerpt. Het doel is om daarna een basis-Blocks voor 150 dollar op de markt te krijgen, die kan worden uitgebreid met verschillende blokjes hardware. Het is nog niet bekend op welk OS Blocks zal draaien, al wordt er al wel met Android getest op een prototype uit een 3d-printer. Het doel is om ontwikkelaars uiteindelijk toegang te geven tot de software development kit.

Check de promovideo hieronder en laat weten wat je denkt van het idee van een modulaire smartphone.

[gv data=”M86jRh8a4w4″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *