Bloedchagrijnig? Met deze bril blijf je lachen

Bloedchagrijnig? Met deze bril blijf je lachen
We weten dat de Chinezen soms rare uitvindingen hebben maar deze spant toch wel de kroon. Met deze bril is het mogelijk om een dutje te doen terwijl je een gesprekspartner aan blijft kijken.

De bril is volgens professor Hirotaka Osawa gemaakt om emoties te simuleren als je zelf te druk bent. Dit komt volgens hem vooral van pas bij beroepen waar interactie met mensen onderdeel van je werk is. Hij kwam op het idee door een uitspraak van een Amerikaanse socioloog die de term ‘emotionele arbeid’ introduceerde.

De bril kan de ‘emotionele arbeid’ van bijvoorbeeld verplegers en een serveerster overnemen. De ogen op de bril worden door een computer geanimeerd op twee LED schermpjes. In de bril zitten ook sensoren die de bewegingen van het hoofd registreren. Mocht je dus met je hoofd knikken dan zullen de ogen automatisch knipogen. Andere sensoren registeren beweging van bewegende voorwerpen voor je zodat de ogen deze ook kunnen volgen.

In een interview met de BBC zegt de professor ook bezig te zijn met een computer geanimeerde mond. Samen met de ogen zou je straks dus je gezicht kunnen vervangen voor een masker en de hele dag al lachend rondlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *