Bluetooth wordt eindelijk volwassen

Auteur: , 8 Reacties
Pill+

Wel eens geprobeerd draadloos muziek af te spelen met bluetooth? Dat kan best een uitdaging zijn. Gelukkig wordt het makkelijker!

Wij hebben thuis een iPad die standaard gekoppeld is aan onze Bose speaker. Het wisselen van een device is namelijk nogal lastig en de iPad is te groot om zo maar in je zak te stoppen. Hoe vaak gebeurt het niet dat ineens de muziek wegvalt omdat je naar boven loopt en even vergeet dat jouw telefoon lekker stond te streamen naar de bluetooth-speaker…

Goed nieuws: bluetooth 5.0 komt er aan. En je raadt het al: bluetooth 5.0 is sneller, stabieler, heeft meer reikwijdte en is minder gevoelig voor storingen. Binnen een paar maanden kan bluetooth 5.0 z’n weg vinden naar apparaten. Het gerucht gaat dat de iPhone 8 al wordt uitgerust met bluetooth 5.0

Bluetooth is trouwens een van oorsprong Nederlandse vinding. De maker, Jaap Haartsen was in dienst van Ericsson en alle royalties gingen naar dat bedrijf. Hij kreeg een bonus van 1000 gulden.

Dit zijn trouwens de zaken waarop je moet letten als je een draadloze speaker koopt..

En met een Google Chromecast kun je van verschillende speaker heel makkelijk je eigen ‘Sonos’-systeem maken.8 reacties

“Wij hebben thuis een iPad die standaard hebben gekoppeld..”

“..omdat je naar bovenloopt..”

“Het gerucht gaat dat de iPhone 8 al wordt uitgerust met bluetooth 5.0”. Dan pas? Veel eerder.

“.. van verschillende speaker heel..”
@ffw88: Voor een nieuwsblog heb je geen eindredactie nodig. Ofzo.
@madmarky: Normaal gesproken ben ik niet zo’n taalnazi maar het is hier soms wel heel erg dat ik halverwege afhaak met lezen.
Dank! Gefixt
Dank! Gefixt!
@renequist:
“..omdat je naar bovenloopt..” die mis je nog :-)
Voor het thuis draadloos afspelen is Bluetooth ook niet meer relevant. Met Chromecast, Chromecast audio, Sonos, etc stream je alles over wifi. Betere geluidskwaliteit en geen geneuzel met bereik.
Bluetooth is leuk voor een headset of een draadloos speakertje maar meer moet je er gewoon niet mee willen.
@madmarky: Chromecast audio is inderdaad erg fijn. Meerdere speakers aansluiten en een beter geluid, absoluut. Het kan iets gebruiksvriendelijker nog wat mij betreft.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).