BMW bouwt HUD in helm [video]

Auteur: , 1 Reactie

Deze uitvinding heeft nogal lang op zich laten wachten: Head Up Display in een helm.

In het dashboard van je auto kan je ze al een tijdje laten inbouwen, die head up displays. Handig, maar vooral een duur geintje, want uiteindelijk is alle info vlakbij ook al te zien. Op een motorfiets is de ruimte op je dashboard/stuur toch een stuk minder groot. Daar zou zo’n HUD dus best wel wat voordelen kunnen bieden.

Bij BMW vonden ze dat ook, dus naast het opgebakken concept van vier jaar geleden kwamen ze op de CES in Las Vegas ook met een nieuwe helm.

De BMW Connected Helmet staat in contact met het ConnectedRide-systeem dat in nieuwere BMW motorfietsen zit ingebouwd. Daardoor kun je de snelheid, de huidige versnelling en andere dingen zoals de navigatie en berichten over de toestand op de weg recht voor je zien.

De bediening zit op het linker handvat van het stuur en is een soort iDrive rondje, die je kent uit de auto’s, maar dan als een ring om het handvat. Verder zitten er ook nog twee camera’s op het helm, een die naar voren kijkt en de ander kijkt naar achteren. Die laatste heeft nog geen functie als achteruitkijkspiegel, maar zou wel dienst kunnen gaan doen als een soort dodehoekspiegel.1 reactie

Shut up and take my money !!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).