BMW lanceert auto die jou vertelt waar je kunt parkeren

Inrix lanceert On-Street Parking
Dat is natuurlijk goed nieuws, maar het wordt nog beter: BMW en ontwikkelaar INRIX lanceren de service namelijk in Amsterdam.

Het is de grootste frustratie van veel automobilisten: eindeloos zoeken naar een parkeerplek in een overvolle stad. INRIX is met die frustratie aan de slag gegaan en heeft een systeem ontwikkeld dat in real-time kan vertellen waar er nog een parkeerplek vrij is. INRIX verzamelt hiervoor gegevens uit verschillende bronnen. Het systeem kijkt bijvoorbeeld naar de locaties van andere connected cars en maakt gebruik van allerlei sensoren om te kunnen ‘zien’ waar jij kunt parkeren.

Aan de hand van de verzamelde gegevens krijg je een kaartje te zien op je navigatiesysteem. Groene zones laten zien waar er meer dan voldoende ruimte is, terwijl rode zones aangeven dat je beter om kunt rijden. Wil je liever niet teveel betalen, dan kun je ook een route plannen naar de goedkoopste parkeerplek in jouw omgeving.

BMW gebruikt On-Street Parking

BMW is de eerste fabrikant die met INRIX in zee gaat. De Duitse fabrikant demonstreert de mogelijkheden deze week tijdens de TU-Automotive conference in een speciale i3. Het is nog niet bekend wanneer On-Street Parking op de optielijst verschijnt, maar INRIX heeft al wel laten weten dat Seattle, Vancouver, San Francisco, Keulen, Kopenhagen én Amsterdam op dit moment beschikbaar zijn. Het is de bedoeling dat er tegen het einde van het jaar in totaal 23 steden geschikt zijn voor de techniek van INRIX.

[gv data=”YYwh7AL0lPc”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *