BMW presenteert virtuele Vision Gran Turismo voor GT6

BMW presenteert virtuele Vision Gran Turismo voor GT6
Met deze digitale racer kun je losgaan in Gran Turismo 6.

De naam Vision Gran Turismo Concept hebben we al eens eerder voorbij zien komen. Mercedes Benz vorig jaar ook een virtuele auto voor hetzelfde spel. Het gaat hier natuurlijk om een concept, maar BMW heeft er alles aan gedaan om de auto zo echt mogelijk te maken.

BMW presenteert virtuele Vision Gran Turismo voor GT6

Zo maakt de auto gebruik van bestaande technieken, maar dan in digitale vorm. De BMW Vision Gran Turismo wordt aangedreven door een drie liter zescilinder lijnmotor van BMW’s M-afdeling. De motor heeft 549 pk, waarmee je over voldoende paardenkrachten beschikt om op de virtuele racebanen je mannetje te staan.

BMW presenteert virtuele Vision Gran Turismo voor GT6

Het lijnenspel is misschien wel het meest opvallend aan de auto. De auto is gebaseerd op de beroemde racewagens van BMW uit de jaren 70. Ik kan het dan ook niet helpen om er een vergelijking in te zien met de BMW 3.0 CSL Rennsport Coupe, of vergis ik me nou?

Bij deze nieuwe interpretatie gaat het natuurlijk allemaal om de performance. Zo zorgen de voor- en achterspoilers voor de optimale downforce. Het mooiste vind ik dat het allemaal één geheel is gebleven. Dus geen achteraf gemonteerde canards of een moddervette vleugel achterop.

BMW presenteert virtuele Vision Gran Turismo voor GT6

Net zoals met zoveel van dit soort concepten heb ik altijd een kleine hoop om zoiets in de toekomst in het echt te zien. Het zou in ieder geval al heel gaaf zijn om de auto als een life-size model te zien op een toekomstige beurs. Dat is namelijk ook gebeurd met de Vision Gran Turismo versie van Mercedes Benz.

Onze ‘eigen’ Adriaan van Hooydonk, hoofd van BMW’s designafdeling, zegt het volgende over dit project.

“This project means a lot to me, because Kazunori-san (bedenker van Gran Turismo) shares the same passion for design and driving pleasure as we do at BMW Group. We are pleased to present our very first virtual BMW concept car at GT6.”

De auto zal in een toekomstige update van Gran Turismo beschikbaar worden. Ik laat mijn Playstation in de tussentijd al warm draaien om straks vol gas te gaan. Als extra toetje hebben we ook nog twee video’s en een gallery van de BMW Vision Gran Turismo.

[gv data=”_obcI-bIS4Y”][/gv]

[gv data=”a8U89-JtMlI”][/gv]

[lg_folder folder=”Sony/Gran_Turismo_BMW_Concept_01/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

13 reacties

  1. Ik vind hem eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Het is en blijft een gave auto, maar hij lijkt wel heel erg op een verbrede M4 met vaste vleugel.

  2. Waarom een 2-serie als basis gebruiken?
    Je weet hoe kinderen zijn, pleur er dan een kapotgetunede i8 a la spaceshuttle met 5000 peekaa in ofzeau, voor eckte kudo’s from dem kiddies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *