Boer zoekt zooi, doet handjeklap het liefst online

Te koop, zooitje koeien en wat kaas
En doet dat het liefst op Marktplaats. Want je moet toch ergens je boerderij mee vullen?

Of het door de gezonde lucht, het boerenverstand, of het feit dat het altijd thuisgestuurd wordt komt weten we niet, maar in de landelijke provincies wordt het meest verhandeld via Marktplaats. Dit meldt een onderzoek van de Nederlandse eBay-dochter naar de zogenaamde handelhoofdsteden van Nederland.

Dit onderzoek kijkt naar welke steden (of dorpen) het meest kopen en verkopen via de veilingssite, en dan komen zowaar niet de geijkte grote steden naar voren. Het blijkt dat het vaak de kleinere en verder afgelegen gemeenschappen zijn die de meeste handel drijven op de site, en per inwoner de meeste advertenties plaatsen. Olivier van Duijn, directeur van Marktplaats. ‘Internet doet grenzen vervagen. Voor iedereen met een internetaansluiting ligt de rest van Nederland binnen handbereik.’

Ook wordt er gekeken naar hoe er handel wordt gedreven. Nog steeds gaat het gros van de zoekertjes via een laptop of computer, maar de smartphone en tablet maken een opmars. Vorig jaar was hun aandeel nog 21%, maar nu is dat verdubbeld naar 42%.

De top 10 handelssteden per provincie:
Friesland – Twijzelerheide
Limburg – Roosteren
Overijssel – Westerhaar-Vriezenveensewijk
Drenthe – Elim
Gelderland – Andelst
Groningen – Wildervank
Utrecht – Elst
Noord-Holland – Zwaag
Noord-Brabant – Baarle-Nassau
Flevoland – Swifterbant
Zuid-Holland – Papendrecht
Zeeland – Oud-Vossemeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *