Boetes Apple en Samsung voor traag maken van smartphone

iPhone 6
De techbedrijven komen er niet zo gemakkelijk mee weg.

Smartphones trager maken zodat consumenten geneigd zijn een nieuwe te komen. Deze sneaky strategie pasten de techbedrijven Apple en Samsung in het verleden toen en dachten daarmee weg te komen. Beide bedrijven liepen echter tegen de lamp en moeten dit gedrag nu met een flinke boete bekopen.

De Italiaanse autoriteiten hebben zowel Apple als Samsung een boete opgelegd van vijf miljoen euro. Voor Apple pakt de boete dubbel zo hard uit, want het techbedrijf krijgt nog eens vijf miljoen euro boete omdat klanten niet werden geïnformeerd hoe ze een accu konden vervangen of onderhouden.

Apple en Samsung hebben nooit medegedeeld aan klanten dat een software update een toestel trager kan maken. Daarnaast is er geen officiële mogelijkheid om terug te gaan naar de oudere software als de gebruiker dit wenst.

Inmiddels behoren dit soort praktijken, voor zover wij weten, tot de verleden tijd. Met het dit najaar uitgebrachte iOS 12 van Apple werden oudere iPhones juist weer sneller. Zoals het heurt met een software update.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *