Bomaanslag in Boston: crowdsourcing helpt bij opsporing

Bomaanslag marathon Boston
Wat een mooi sportfestijn had moeten worden eindigde gisteren in een bloedbad. Bij de finish van de marathon van Boston vonden gisteren 2 explosies plaats waarbij zeker 3 doden en tientallen gewonden zijn gevallen. De politie is nog op zoek naar de dader(s), maar het grote publiek zou daar wel eens een grote rol bij kunnen spelen.

Tegenwoordig loopt iedereen rond met een smartphone en tijdens zo’n groot sportevenement zijn er helemaal veel mensen die constant foto’s en video’s maken. De kans dat er mensen zijn die (onbewust) iets belangrijks hebben vastgelegd is dus heel groot.

Boston Police Department is al begonnen met het verzamelen van zoveel mogelijk materiaal en dan niet alleen van het moment dat de explosie plaatsvond, maar ook van daarvoor. Allemaal in de hoop dat de dader(s) of andere verdachte zaken toevallig in beeld gebracht zijn.

Op YouTube verscheen ook al direct een playlist waar veel videomateriaal is verzameld. En om mensen te helpen bij het zoeken naar familie en vrienden lanceerde Google direct hun Person Finder. Ook op Reddit is een goed overzicht van al het nieuws te vinden.

Toen er eerder dit jaar een meteoriet voorbij kwam werd ook al het videomateriaal van verschillende mensen gecombineerd om een beter beeld te krijgen.

[gv data=”046MuD1pYJg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *