Bomb Gaza door Google uit de Play Store geschopt

Bomb Gaza
Als Google een spelletje in de Play Store verbiedt, gaat het meestal om malware of scams. Voor het ietwat confronterende Bomb Gaza, waarbij je met een Israƫlische straaljager over Gaza moet vliegen en burgers dient te ontwijken met je raketten, lijken ze een uitzondering te maken.

De controversiƫle app stond sinds 29 juli online en is al duizenden keren gedownload. Iets dat Google op veel kritiek kwam te staan. De speler krijgt in het spel punten voor het gooien van bommen op gemaskerde stripfiguurtjes die Hamas-militanten moeten voorstellen. De bommen worden gegooid vanuit vliegtuigjes met een Israƫlische vlag.

Google heeft het spel vannacht, na alle commotie, alsnog verwijderd. Het bedrijf ging verder niet op de specifieke reden in, maar hield het bij een “we remove apps from Google Play that violate our policies.”

Het is overigens niet het enige spel in de Google Play Store waarin het IsraĆ«lisch-Palestijns conflict een hoofdrol speelt. Ook andere titels als ā€˜Gaza Assault: Code Redā€™ en ā€˜Iron Domeā€™, naar het raketschild van het IsraĆ«lische leger, kunnen door Android-gebruikers gedownload worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *