‘Bonuskaart wordt vervangen door App’

Bonuskaart
De loyaltykaart van Albert Heijn, waarmee de kruidenier alles over het koopgedrag van haar klanten te weten komt, wordt op den duur ver vangen door een applicatie. Handig, heeft de NSA meteen een ingang naar extra privacygegevens. Of zijn we nu weer te cynisch?

Ahold-topman Dick Boer heeft in een interview met McKinsey&Company aangegeven dat het hamsteren straks per mobiele applicatie gaat. Nou ja, niet exact in die woorden, maar dat Albert Heijn straks zelf een app als mobiele oplossing voor de Bonuskaart introduceert, of in ieder geval zal samenwerken met de apps van derden, staat vast.

Dick stipt aan dat we al wel boodschappenlijstjes in de AH-app ‘Appie’ kunnen maken, maar dat mobiel betalen nog niet mogelijk is in de supermarktketen. De Bonuskaartapp moet dat straks wel mogelijk maken.

“Als je met onze app Appie een bestelling plaatst, kent deze al je klantgegevens. Maar als je naar de winkel gaat, moet je je nog iedere keer identificeren met je spaarkaart. Ik denk dat deze kaarten op den duur worden vervangen door nieuwe technologie.”

Toch zal de fysieke Bonuskaart nog voor een lange tijd gebruikt worden naast een eventuele app. Niet iedereen heeft immers een smartphone (momenteel 38 procent van Nederland), of überhaupt zin om met een app voordeeltjes te pakken danwel betalen. Dick zegt:

“Maar dat duurt langer dan menigeen nu aanneemt. Er zijn immers mensen die noch de kaarten nog hun technologische vervangers gebruiken. Je moet dus en de loyalty card en de mobiele app bieden.”

In Amerika is Ahold al begonnen met betalen via NFC-chips in telefoons. Hierbij moet er wel eerst geld op een apart account worden gezet, en dat moet volgens Dick een stuk makkelijker kunnen.

Foto-cc: JordyW

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *