Bouw je eigen Gameboy met een 3D-printer

Bouw je eigen Gameboy met een 3D-printer
We zagen eerder al een paar kinderen verbaasd kijken naar een Gameboy. Maar na het zien van de video wil ik er juist één hebben.

Gelukkig kan dat nu dankzij een paar handige jongens van Adafruit. Het enige wat je nodig hebt hebt is wat creativiteit, een SNES controller en een Raspberry Pi. Daarnaast heb je ook wat andere kleine onderdelen nodig die allemaal te koop zijn via een elektronicawinkel.

De blauwdruk die je in de 3D printer kan gebruiken is te vinden op de site van Adafruit. Daar vind je ook de instructies om het geheel te maken. Zo worden de knoppen van de SNES controller gebruikt, inclusief de printplaat. De Raspberry Pi wordt gebruikt om het geheel aan de praat te krijgen. Je moet daarom wel verstand hebben van solderen en het werken met printplaten.

De games speelt hij af via een SD kaart waarop je Nintendo ROM’s kan plaatsen die je op het internet kan vinden. Gelukkig worden alle stappen uitgebreid en via foto’s uitgelegd. Het moeilijkste op dit moment lijkt me de toegang tot een 3D printer. Maar daarna heb je wel een exacte kopie van een Gameboy die nog meer mogelijkheden heeft dan zijn 25 jarig oude speelgenoot.

[gv data=”EPTp6WSrC6c”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *