Bouwvakkers met strafblad mogen niet aan Apple HQ werken

Apple-ontslaat-bouwvakkers
Aan het nieuwe hoofdkantoor van Apple mogen geen bouwvakkers werken die een crimineel verleden hebben.

Het nieuwe hoofdkantoor van Apple dat in Cupertino komt te staan, zal niet gebouwd worden door ex-criminelen. Verschillende bouwvakkers die in januari aan de slag gingen met de bouw van het complex, werden weer naar huis gestuurd toen Apple er achter kwam dat ze in het verleden crimineel actief waren.

Dit schrijft SFGate. Hoewel veel bedrijven een check uitvoeren op het verleden van werknemers, worden deze checks meestal niet gedaan als het aankomt op de bouw van een nieuw kantoor. Iedereen die in het verleden veroordeeld is, of in de nabije toekomst terecht staat, is niet welkom om beton te gieten voor het nieuwe Apple HQ.

Uit de praktijk blijkt dat mensen die zeven jaar geleden met justitie in aanraking kwamen, hun biezen kunnen pakken. Vooral in de bouw is dit een zeldzaam strenge regel, aldus SFGate. Apple heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

[lg_folder folder=”Apple/0_Divers/Apple_Campus_2_renderings/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

7 reacties

  1. Grappig, ik kan mij herinneren dat enkele medewerkers van beats by dre (dat nu van apple is) ook in het bezit zijn van een strafblad, maar kennelijk maakt dat dan weer niets uit.

    • @frietjemet: nee de bouw projecten liggen in die regio voor het oprapen. Waarom zou je als aannemer in vredesnaam onderdeel willen zijn van dit miljarden project? Je kunt het immers ook onzeker spelen en gaan voor tientallen kleine projectjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *