Boze horlogemakers klagen smartwatch-ontwikkelaars aan

Auteur: , Geen reacties
Horlogemakers-klagen-smartwatch-ontwikkelaars-aan

Bekende horlogemakers pikken het niet langer. Ze gaan de strijd aan met 'imitators' die hun designs gebruiken als klokdesign op hun smartwatch-scherm.

Volgens TorrentFreak vinden bekende horlogemerken als Armani, Omega en Swatch (en meer) het wel mooi geweest. Zij zagen hun designs opduiken in de Android Wear winkel, onder het kopje ‘Watch Faces’. Deze verschillende klok-apps kunnen eigenaren van een smartwatch downloaden, zodat ze het uiterlijk van de klok met een druk op het scherm kunnen veranderen.

Geen geld in het laatje
Je hebt op deze manier immers maar één smartwatch (zoals een Moto 360) nodig om de ontwerpen van Rolex, Omega en Cartier in één keer bij elkaar te hebben in een horloge. De meeste Watch Faces zijn gratis, sommige kosten een euro, er komt in ieder geval geen geld in de laatjes van de horlogemerken.

Watch-Faces

Vandaag hebben verschillende bedenkers van deze Watch Faces een administratief verbod (cease and desist order) ontvangen van de horlogemerken, omdat het hier zou gaan om copyrightschending. Sommigen krijgen slechts 24 uur om de designs offline te halen, anders worden er gerechtelijke stappen ondernomen.

Apple
Dit is overigens niet de eerste keer dat traditionele horlogemakers hun digitale alter ego’s aanklagen. In 2012 werd Apple nog op het matje geroepen toen ze het klassieke design van de stationsklok van Mondaine overgenomen hadden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).