Brandweerman maakt van Google Glass een levensredder

Auteur: , 6 Reacties
Brandweer apps Google Glass

Blijkbaar zijn er naast mensen die seks-apps bedenken voor Google Glass ook mensen die iets zinnigs ontwikkelen voor de bril van Google.

Brandweerman annex developer Patrick Jackson heeft diverse apps ontwikkeld die het werk van brandweermannen een stuk makkelijker en veiliger moet maken. Zo heeft hij momenteel een app ontwikkeld die informatie over de locatie van de brand/incident doorspeelt inclusief notities van de 911 meldkamer. Een andere app die hij heeft ontwikkeld helpt om snel een brandkraan te vinden.

Momenteel werkt brandweerman Patrick aan apps om de plattegrond van gebouwen direct in beeld te krijgen zodat je van tevoren weet hoe een gebouw in elkaar zit. Ook werkt hij aan een app die laat zien hoe een auto in elkaar zit zodat het makkelijker is om slachtoffers snel te bevrijden uit een auto.

In onderstaande video is te zien hoe deze apps werken in de praktijk.6 reacties

een digitale- en RL-held dus
Zijn die dingen nog wel betrouwbaar bij zulke temperaturen.
@robert110: deze apps gebruik je voordat je een brandend gebouw betreedt, bijvoorbeeld in de auto onderweg naar een incident.
@robertr: Dat lijkt mij logisch, hoewel de beelden tussen 0:25 en 0:42 toch het gebruik in een brandend gebouw weergeven. Neemt overigens niet weg dat dit een goede ontwikkeling is in het gebruik van Google Glass.
@robertr: blijkbaar wel zo te zien of het zou ook nog achter een vizier of in een helm kunnen worden weggewerkt eventueel
Ook handig voor de inbreker, al die plattegronden online.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).