Breek: Samsung Galaxy Note 7 terug op de markt

Samsung Galaxy Note 7
Zolang ze de batterijen maar hebben vervangen, toch?

De Galaxy Note 7-gate afgelopen jaar zal waarschijnlijk niemand zijn ontgaan. De phablet van Samsung werd met veel hosanna geprezen in hands-ons en (p)reviews, maar bleek een wel heel letterlijke explosieve factor te hebben: de accu van het model ontplofte pardoes bij gebruikers. Na een grootse terugroepactie lijken de Zuid-Koreanen het echter weer te willen proberen.

In een persbericht maakte Samsung vandaag bekend dat het binnenkort opgeknapte Galaxy Note 7-toestellen wil gaan verkopen en verhuren. Deze keer volgt er echter geen reusachtige releaseparty, maar gaat het bedrijf allereerst toestemming vragen aan lokale autoriteiten en providers of ze de smartphone in de betreffende regio mogen verkopen. Daarnaast bekijkt de tech-gigant ook of er überhaupt vraag naar een refurbished Galaxy Note 7 in het gebied is.

Niet alle Note 7-modellen worden echter opnieuw in de verkoop gezet. Enkele toestellen zullen deels uit elkaar worden gehaald en hergebruikt bij andere testexemplaren of gerecycled. Aan The Verge meldt Samsung dat concrete details over de terugkeer van de phablet in een later stadium bekend worden gemaakt, waarbij de kans groot is dat het toestel onder een nieuwe naam op de markt wordt gebracht.

Het nieuws over de terugkeer van de beruchte Note 7 komt enkele dagen voor de officiële release van Samsungs nieuwste vlaggenschip, de Galaxy S8. De Galaxy S8 wordt tevens de eerste Samsung-smartphone die onder de hoede van een nieuw accutestsysteem wordt uitgebracht.

2 reacties

  1. Ik vind het eigenlijk wel goed dat ze refurbished Note 7’s op de markt gaan brengen want ze zijn toch al gemaakt. Zo lang de accu niet meer ontploft is het beter voor het milieu.

    • @bentev: Als de prijs maar heel aantrekkelijk is want qua features is het alweer oude meuk in tech land. De S8 Plus gaat de rol van een note nu toch echt passeren.
      Wellicht dat door toevoeging van een stylus, 2Gb extra en de nieuwste SOC aan die S8+ zullen ze denk ik medio September wel de Note 8 gaan introduceren.

      Let op mijn woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *