Brein achter 9/11-aanslagen heeft stofzuiger ontworpen

Duidelijk snode plannen. Je ziet het aan de ogen.
Dus je zit opgesloten in een kelder ergens in Godmagwetenwaaristan, terwijl de CIA dagelijks langskomt om informatie uit je te persen en wat je nog aan gezond verstand hebt weg te vreten. Wat doe je? Je ontwerpt een betere stofzuiger. Natuurlijk.

Toen Khalid Sheik Mohammed al zijn geheimen over de terroristische aanslagen aan de Amerikaanse inlichtingendienst had gegeven, hadden ze niet echt een plan met hem. Daarentegen konden ze hem ook niet laten wegrotten, wat nou als ze hem nog eens nodig hadden? Gelukkig had hij zelf al wat bedacht; hij vroeg aan zijn bewaarders of hij een stofzuiger mocht ontwerpen.

Dit klinkt vreemder dan het is. Veel gevangenen zoeken een vorm van vertier om ze bezig te houden. Veel lezen, maar deze afgestudeerde ingenieur wilde zijn hersens zetten op een opdracht, namelijk het huishouden simpeler maken door betere apparaten maken. Dit was overigens niet het enige wat de CIA hem toe stond om te doen. Zo hield hij reguliere kantooruren aan als iemand met hem wou spreken, en werd hij een grote fan van de Harry Potter-reeks.

“It sounds ridiculous, but answering this question, or confirming or denying the very existence of a vacuum cleaner design, a Swiffer design, or even a design for a better hand towel would apparently expose the U.S. government and its citizens to exceptionally grave danger.”

Helaas zullen wij dus nooit weten of het inderdaad een betere stofzuiger was, of dat deze vol met geheime boodschappen en (voor toekomstige avonturen) smokkelcompartimenten zat. Maar misschien moet Dyson of Miele eens met deze man gaan praten…

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *