Breitling Emergency II stuurt noodsignaal naar satellieten

Breitling Emergency II
De Breitling Emergency II is een ideaal horloge voor James Bond en zijn collega’s, of gewoon een erg nuttig klokje voor vrij tot zeer avontuurlijke mensen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar je hebt waaghalzen (of noem ze avonturiers) die de kleine hoekjes bewust opzoeken. Mocht je in nood raken dan kun je proberen een whatsappje te versturen vanaf je smartwatch of hopen dat je TomTom horloge uitkomst biedt. Maar als het echt goed mis gaat in een eenzaam onheilspellend gebied, dan kan de Emergency II een noodsignaal uitzenden.

Het originele Breitling Emergency horloge uit 1990 verstuurt een signaal over 121.5 MHz dat kan worden opgevangen binnen een straal van 160 meter. De Emergency II pakt het serieuzer aan en verstuurt tevens een signaal over 406.04 MHz dat kan worden opgevangen door satellieten. Daarmee is het het eerste horloge met een “Dual Frequency Locator Beacon”.

Zit je in de penarie, dan moet de antenne uit het horloge worden getrokken en kan er maximaal 24 uur een signaal worden verstuurd voordat de aparte batterij leeg is. Je uurwerk zelf zal het daarna dus gewoon blijven doen.

Breitling Emergency II Antenne

Om je pols zal het misschien even wennen zijn, want het is alles behalve een compact horloge. Het afrekenen van dit klokje zal misschien ook even wennen zijn, want op het prijskaartje staat minimaal 15.000 dollar. Maar het uurwerk is zeer nauwkeurig en wijkt op jaarbasis slechts zo’n 10 seconden af, wat erg netjes is. Verder waterdicht tot 50 meter en bestendig tegen temperaturen van -20 tot +55 graden Celcius. (bron: breitling)

[gv data=”IwrAkNoNYbo”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *