BREKEND: Nokia kondigt nieuwe 3310 aan

De nieuwe 3310. Was het maar waar...
De in 2000 geïntroduceerde telefoon van Nokia krijgt een vervolg.

Een legendarische telefoon herrijst vandaag uit de as, zo meldt Nokia vandaag 1 april op haar blog, en zegt dat de nieuwe 3310 zal beschikken over de bekende 41 megapixel PureView-camera met Zeiss-optiek en een xenonflitser. De telefoon zal een speciale versie van Windows Phone draaien op het 3 inch ClearDiamond-display met een resolutie van 1280 bij 768 pixels.

De telefoon is verder uitgerust met een drietal fysieke knoppen en komt in de kleuren geel, blauw, rood en groen. Het rekenwerk wordt verricht door een dual-core processor met 2GB RAM, aangevuld door 32 GB aan opslagruimte dat middels een microSD-kaart is uit te breiden. De telefoon meet 113 x 48 x 22mm en weegt 133 gram. Exact evenveel als de 14 jaar oude baksteentelefoon waarmee de Finnen destijds de wereld veroverden.

Snake II

De nieuwe Nokia 3310 komt met een aantal games voorgeïnstalleerd. Denk aan Snake II, Pairs II, Bantum en Space Impact. De valutacalculator is ook weer aanwezig, evenals de monotone ringtones.

Een uitgelaten Norman Gage laat weten:

“Personally, I’d have preferred to keep the five-line, monochrome screen, six ringing-tone volume levels and original message templates, but you can’t win them all!”

Ergens best jammer dat deze telefoon het 1 aprilgrapstadium niet zal ontgroeien Want laten we eerlijk wezen: dit heeft -op het hoekige scherm na- best wel hitpotentie.

[lg_folder folder=”Nokia/New_3310/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

6 reacties

    • @mstiic: Ja en gelijk er achteraan, eigenlijk helemaal geen gek idee, deze grap.
      Dit zou Nokia in één keer terug kunnen brengen in de smartphone race. Ik zou één van de kopers zijn, wat een grappige en leuke telefoon, met prima specs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *