Brengt de dalende Bitcoin wel een kerstcadeau?

bitcoin-weekend-eindejaarsrally
Analyses tonen een bijzonder patroon. Vieren investeerders zalig kerstfeest?

De afgelopen week herstelde de Bitcoin om dit weekend en dan met name vannacht in de Aziatische beurs weer te consolideren op een iets lager niveau. Dit is verklaarbaar doordat vandaag de opties op Bitcoin (BTC) gesettled worden. Op deze dagen is de koers traditioneel lager doordat partijen rondom de settlements een positie innemen. We zien echter dat het herstel van de Bitcoin de week weer in groene cijfers brengt.

De live koersen, die ik vandaag om 16.30 uur vastlegde, zien er als volgt uit:

bitcoin-correctie-door-cbu-opties

Het is uiteraard de vraag wat de investeringen de komende periode gaan doen. Op basis van eerdere patronen zal de Bitcoin na de settlement na vandaag weer aansterken. Wat deze keer afwijkt is dat de marktkapitalisatie in de afgelopen dagen al een aantal keer moeite heeft gehad om de grens van $ 200 miljard weer te doorbreken. Dit leidt tot een vernauwing van de bandbreedte waardoor verdere volatiliteit en dus een heftige koersbeweging in de komende weken in het verschiet ligt.

Ook dit beeld past in het beeld van eerdere jaren. In december zag men ook in 2018 verscherpte interesse in de cryptomarkt. Dit is verklaarbaar omdat veel bestaande investeerders proberen hun cryptobezittingen te verdelen voordat de stand van 1 januari 2020 op het bord staat. Die stand moet namelijk gebruikt worden voor de belastingaangiftes die later in 2020 op ons wachten. Ook rapporteren veel reguliere media dan over de jaarresultaten die vaak opvallend hoog zijn, vooral in vergelijking met andere traditionele beleggingen, zoals aandelen of goud. Mensen die hun investeringen voor 2020 opnieuw beoordelen verdiepen zich dan (opnieuw) in de Bitcoin.

Naast deze algemene factoren gebruiken mensen de Bitcoin ook steeds vaker voor hun online aankopen. Tot slot komt de Bitcoin Halving van 2020 in zicht. De Fear of Missing Out (FOMO) gaat dan een rol spelen, aangezien er voor iedere halving tot nu toe recordkoersen werden gehaald. De verwachting van de meeste experts is dan ook dat investeerders die er op tijd bij zijn nog van een mooie kerstrally kunnen profiteren.

Inspiratie: Zycrypto.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *